Arameeren

En sterk og dagsaktuell historie om livet i Midtøsten. Fortellingen om en rakrygget lokal pastor som ikke vil gjøre annet enn å hjelpe andre mennesker. For det blir han forfulgt, forsøkt drept flere ganger og fengslet uten lov og dom.

Om forfatteren

Per Kristian Heitmann

Narkojeger og politimann som startet kollektiv for stoffmisbrukere. 3 barn og har sammen kona Ingrid hatt 44 foster- og beredskapsbarn i heimen. Liker å kjøre motorsykkel like så godt som å synge i kor og kvartett. Etter å ha drevet bistandsarbeid i Midt-Østen på dugnadsbasis i mer enn 20 år skriver han nå historien om Arameeren. En helt blandt araberne. En sterk historie om en mann som gikk dit han ønsket.

Les et utdrag

Mannen fra sikkerhetspolitiet slurpet i seg noe tyrkisk kaffe fra en liten kopp, så strengt på Arameeren og sa: Du din dritt! Han banket kaffekoppen fire fem ganger hardt i bordplaten, så skarpt på Arameeren og sa høylytt: Vet du hvor mye denne kaffen kostet meg? Arameeren så seg omkring i det nakne rommet. Et enslig skrivebord. Bilde av presidenten på den dårlig malte murveggen. Et lite vindu bak politimannen og ei dør bak Arameeren. Sola skinte gjennom spilene i vinduet og viste at renholdet ikke var prioritert i denne etaten. Lufta var varm og kjentes støvete. Halsen kjentes tørr. Nei «sir». Jeg vet ikke. Men det avhenger nok av hvor du drikker kaffen. Er man på en flott restaurant vil det koste mye. Han forsøkte å være hyggelig og morsom. Det falt ikke i god jord. Kaffen kostet meg nesten en dollar. En enslig dollar. Nesten.

Politimannen åpnet den øverste skuffen i den massive kontorpulten og tok ut sin pistol. Han holdt den i begge hender og strøk litt over munningen. Nesten kjælte med sin svarte slitte tjenestepistol. Trykket på en knapp og magasinet spratt ut. Politimannen la fra seg pistolen og tok ut en kule av magasinet. Banket kulen flere ganger i kontorpulten på samme måte som han banket kaffekoppen. Kulen pekte mot taket, tennhetta mot pulten. Bank, bank, bank, bank. Vet du hvor mye denne kula kostet meg? Nei. Politimannen sa: Halve prisen av en kopp kaffe. Litt under en halv dollar. Han satte kula tilbake i magasinet og trykket det inn i tjenestepistolen. Tok ladegrep, reiste seg, gikk rundt kontorpulten og satte den ladde pistolen mot tinningen til Arameeren mens han sa klart og tydelig med kraftig stemme: Det er det du er verdt. Ei kule. Den vil koste meg en halv dollar. Det er det du er verdt. En halv dollar. Ikke mer. Jeg kan ta deg med til bakgården og la deg grave din egen grav. Gi deg ei kule i grava. En halv dollar er du verdt. Jeg kan begrave alt du er og har. All din utdanning, alt det du gjør, all virksomhet, hele deg. Jeg kan begrave alt du er. Du er kun ei kule for meg. Din dritt.

Gir verdifull innsikt

{
«Arameeren» tar oss med på en reise inn i en annerledes verden. En historie om mennesker som velger tro og kjærlighet, midt i krig og forfølgelse. Historien utfordrer og inspirerer meg, og gir verdifull innsikt om hverdagslivet i dagens Midtøsten.

Steinar Husby – Foredragsholder

En glitrende beretning

{
Sterke og personlige fortellinger som gjør at jeg føler meg til stede i situasjonene. Boka gir en ny innsikt og dimensjon om forholdene i området. Dette er en bok som alle samfunnsengasjerte mennesker bør lese.

Eimund Aamodt – Lektor

En sjelden bok

{
En sjelden bok som berører deg helt inn i sjelen – og blir der for alltid.

Ingrid Storflor Heitmann – Kostholdsøkonom og fostermor

Se video

Hør anbefaling for hvorfor du skal lese denne boken

Kjøp nå

Kjøp Arameeren her, og få den levert i postkassen.